Тенденції ринку житлової нерухомості: весна 2020

Ринок нерухомості Києва в квітні 2020 р. характеризується помітним спадом активності. Карантин, безумовно, позначився на всіх його сегментах. Стосовно житлової нерухомості відзначимо, що кількість представлених до продажу на вторинному ринку квартир у квітні зменшилася. Аналітики Dom.ria заявляють, що вже досить давно установилася ця тенденція. Протягом останніх двох років кількість доступних для продажу квартир на вторинному ринку стрімко знижується, чому і не варто чекати значного падіння цін.

Покупець на ринку є, але він як ніколи вибірковий, недовірливий і прискіпливий. Більш того, він все ще вагається і переживає за свої гроші, що можуть бути вкладені в нерухомість, побоюючись удару кризи, падіння доходів і іншого. Шанси продати зараз є у того власника нерухомості, який виявляє лояльність до зацікавленого покупця.

Наші фахівці сходяться на думці, що після закінчення карантину попит відновиться.

Що стосується цін, то за нашими спостереженнями, на сьогоднішній день істотної зміни вартості квартир не сталося, незважаючи на зниження кількості угод. Аналітики 100realty, відзначають незначне зменшення середньої вартості квартир в Києві. У квітні вона склала 1420 дол. США / кв.м, що відносно березня менше на 0,9%.

Для покупців, як і раніше, на першому плані стоять транспортна доступність, наявність розвиненої інфраструктури в районі і юридична чистота об'єкта. За нашими спостереженнями, найчастіше бюджетне житло в Києві покупці шукають в Дарницькому, Шевченківському, Голосіївському та Дніпровському районах.

Коронавірус і карантин підштовхнули до переорієнтації попиту частини покупців на пропозиції в передмісті в діапазоні 10-20 км від Києва. Це стосується житлових будинків, дач, таунхаусів, квартир з терасами та ін. Цей сегмент виріс не тільки в попиті, але і в кількості нових пропозицій.

Що стосується ринку первинної нерухомості, то поки що він балансує між зароджуються знову попитом і ризиками "коронавірусної кризи". Фахівці з нерухомості прогнозують, що слабкі гравці підуть з ринку, а сильні боротимуться за покупця, пропонуючи фіксацію ціни, вигідні умови розстрочки, дисконти і нові концептуальні рішення в своїх ЖК. Собівартість будівництва буде, як і раніше, рости пропорційно подорожчанню двох основних складових - будівельних матеріалів та будівельно-монтажних робіт. Обмежений попит тимчасово буде стримувати подорожчання середньозваженої ціни квадратного метра в новобудовах до стабілізації економіки.

  • Поділитися
Свіжі новини

Знайди свою нерухомість

Ціна ($):
Площа:
Поверх:     
Кімнат:            

Курс валют


USD - 38.2 грн
Продажа квартир в Киеве на R24.ua  country.ua Сайт нерухомості Nedviga-pro - операції з нерухомістю

Контакти

Підписка

Підпишіться, щоб отримувати останні новини

Вы успішно підписані!
Такій користувач вже існує
;